Søg

Erfa-gruppe for kalvepassere giver viden og engagement – Hvem skal med på næste hold?

I oktober startede den første kalve erfa-gruppe hos Centrovice. Og gruppen har fået en masse viden og oplevelser sammen de seneste måneder.

Gruppen har bestået af 8 landbrugsmedarbejdere fra Fyn og Jylland, heraf 3 udenlandske medarbejdere og 5 danske medarbejdere.

Kalvedødeligheden hos gruppens arbejdspladser var godt spredt og det samme med besætningsstørrelsen. Denne forskel på besætningerne gav stor dynamik i gruppen, der lystigt har delt erfaringer med hinanden.

Vi har mødtes 4 gange i alt. Første møde var en dag i lovgivningens og etikkens tegn med fokus på de regler og love indenfor kalveverdenen, der er værd at kende. To gange har vi besøgt nogle af deltagernes besætninger. På besøgene havde vi en problemstilling, som vi efterfølgende havde en snak ud fra. Vi snakkede om, hvad der var set på ejendommen, og gruppen kom med mulige forbedringer og løsninger – til stor inspiration for alle.

Den sidste gang kørte vi hele vejen over Tåsinge, med et hurtigt besøg hos en af deltagerne, for at ende på Langeland, hvor Gert og Pia Andersen åbnede døren til deres slagtekalveproduktion, Hoejbjerggaard landbrug, med 1.400 slagtekalve. Det var tydeligt for alle, at Gert og Pia brænder for deres produktion. Denne energi smittede stærkt af på deltagerne, hvor mange aldrig har oplevet denne del af produktionen før. På besøget snakkede vi om hygiejne, sygdom, håndtering af dyr, mælkefodring og meget mere.

Ny erfa-gruppe i februar 2019

Til februar starter en ny kalve erfa-gruppe, og tanken er, at forløbet, med få justeringer, skal køre på samme måde som dette efterårs erfa-gruppe. Har du en medarbejder, hvor ovenstående oplevelser kunne lyde interessant, og som har lyst til god, faglig sparring med andre kalvepassere, så kontakt os og hør mere.

Facebook