Søg

Kalvesygdomme

Diarre er et symptom

Diarre hos kalve kan opstå på baggrund af både bakterier, virus og parasitter. I Danmark er de mest hyppige årsager som regel E. Coli, salmonella, Rota- & Coronavirus, cryptosporidier og coccidier. Da der er så mange forskellige agens, skal diarre derfor behandles forskelligt, ligesom diarreen opstår på forskellige tidspunkter i kalvens liv. Fælles gælder det dog at symptomet på disse sygdomme er diarre – og det er dét som gør kalvene syge.

Læs mere

Lungebetændelse hos kalve

Lungebetændelse hos kalve forårsages enten af en infektion med bakterier eller virus i lungerne. Det er en multifaktoriel sygdom, hvilket vil sige, at årsagen til sygdommen er et sammenspil af flere gener og miljøfaktorer og det kan derfor være svært at udelukke den ene fra den anden.
Lungebetændelsen kan enten være bakteriel- eller virus baseret, men som oftest starter en luftbåren virus med at svække lungernes modstandskraft, hvorefter de vil være mere modtagelige overfor en bakterieinfektion.
Lungebetændelse ses ofte hos kalve i en alder af 1 måned og op til 4 måneder kalve i dette aldersspænd er ekstra modtagelige overfor sygdomme, da de på dette tidspunkt ikke har beskyttelsen fra råmælken længere.

Læs mere

Facebook